<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://emycooksmomentos.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

Friday, March 1, 2013

Garbanzos en Salsa Roja ~ #Cuaresma #Vegetariano




Hi,

Hope you all are having a great week.
Lent is a period of 40 days whereby we try to abstain from doing some of the things we enjoy most. I used to give up "dancing" as it was something that I used to do every weekend. Now, I give up food "dessert" as that is what I would have to make for several occasions. It seems there is an activity every weekend to make some dessert.

Hola,

Espere que todos ustedes tengan una gran semana.
La Cuaresma es un período de 40 días por lo cual tratamos de abstenernos de hacer algunas cosas de las cuales disfrutamos el más. Solía dejar 'de bailar' ya que era algo que solía hacer cada fin de semana. Ahora, dejo la comida 'postre' ya que esto es lo que tendría que hacer para varias ocasiones. Parece que hay una actividad cada fin de semana para hacer algún postre.


I try to abstain from eating meat on both Wednesday and Friday. Hubby has been yearning for one of his mom's dishes. I called the mom and made the recipe. This is fairly easy and can be eaten for a snack or as a meal.


Trato de abstenerme de comer la carne tanto el miércoles como el viernes. El maridito ha estado anhelando uno de los platos de su mamá. Llamé a la mamá e hice la receta. Esto es bastante fácil y se puede comer para un bocado o como una comida.



Garbanzo in Tomato Sauce



Ingredients



2 tablespoons olive oil
  1 large onion diced small
  2 garlics diced
1 medium potato diced small 
1 teaspoon oregano
1 tin cube tomatoes (Tutorosso)
1 tin tomato sauce (Tutorosso)
1/4 -1/2 cup white wine
1 tin garbanzo, without water 
season to taste with sal and black pepper
Methodo
In a large pot, warm olive oil on low heat. Add onion, garlic and oregano, cook and stir for approximately 10 minutes or until the onion is clear. 
Mix tomatoes to pot and cook until warm. Add wine, potatoes and continue to cook for 15 minutes or until thicken. Add and stir in the garbanzos and cook another 10 minutes more. Season to your taste with salt and black pepper. Remove from stove and cool before serving. You can serve with white rice or other vegetables.



Garbanzos en Salsa Roja (Tomate)
Ingredientes

2 cuchadas de aceite de oliva 
1 cebolla mediana picada
2 dientes de ajo, pelados y molidos
1 papa mediana picada 
1 cuchada de orégano
1 lata de tomates cortados en cubos (Tutorosso) 
1 lata de salsa de tomate (Tutorosso) 
1/4 -1/2 vaso de vino blanco seco 
1 lata de garbanzos, sin jugo 

Methodo

En una olla mediana calenta el aceite a fuego medio. Agregar la cebolla, ajo y orégano. Cocina y revolve durante 10 minutos, hasta que las cebollas estén tiernas. Mezclar los tomates en la olla y cocina hasta que estén calientes.Agregar el vino, las papas y continuar cocinando durante 15 minutos, hasta que se espese.Agrega y revolve, el garbanzo y cocina durante10 minutos más. Sazona a su sabor. Remueve del fuego, y permitir enfriar durante 5 minutos antes de servir.

Hope you are all having a wonderful Lenten season. I am trying to be good and compassionate, helping others. 

Espero que tienes un maravilloso tiempo de Cuaresma. Estoy tratando de ser bueno, compasivo mientras ayuda a los demás.


This meal was finished before I had time to take more pictures. It sure was nice! Next time I must try with some sausages.

Esta comida se terminó antes de que tuviera el tiempo para tomar más fotografías   ¡Seguro era delicioso! La próxima vez debo intentar con algunas salchichas.

©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

No comments:

Post a Comment