<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://emycooksmomentos.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

Sunday, December 30, 2012

Pancit - Filipino's traditional food - Comida tradicional de los Filipinos #meal

Hi Everyone,
It is that time of the year where everyone is happy and try to make at least one new resolution.

Hola a todos, 
Es ese tiempo del año donde cada uno es feliz e intento de hacer al menos una nueva resolución.




For most Filipino festivities, you can find Pancit, one of their favorite food. This is one of their staple food in the Philippines, the ingredients varies based on what part of the Philippines you are from. Here in the USA, it is done for special occasion.

Para la mayoría filipinos fiestas, usted puede encontrar Pancit, uno de sus alimentos favoritos. Este es uno de sus alimentos básicos en las Filipinas, que varía en función de qué parte de Filipinas. Aquí en los Estados Unidos, que se realiza para ocasiones especiales.

I have had the pleasure of eating this main food many times and it is always delicious. I enjoy eating it so much, I had to ask for the recipe as my family also like the vegetarian version. I will indulge and make it as the Filipinos make it.

Tuve el placer de comer esta comida principal muchas veces y siempre es delicioso. Disfruto de comerlo tanto, tuve que pedir la receta porque mi familia también le gusta la versión vegetariana. Complaceré y lo haré ya que Filipinos lo hacen.

Pancit
Ingredients:

1 cup Rice flour  (rice noodle or rice sticks)
2 Carrots (sliced thinly)
1/2 Cabbage (thinly sliced)
1 sml onion
1 garlic
1 cup Shrimp
1 cup Chicken

Method:

Soak pasta sticks for 10 mins in a bowl. Drain water and leave for later. Boil chicken til cook, shred chicken. Saute the carrots, onions, garlic, cabbage in olive oil. Add Shrimp for 5 minutes. Cook Noodle with little oil, kept stirring. Stir in little water from chicken and cook for 20 mins. Stir in soy sauce cover simmer over slow heat 5 mins. Stir in all other ingredients.



Pancit
Ingredientes:

1 taza (fideo de arroz)
2 zanahoria (cortado degadito)
1/2 repollo (cotado delgadito)
1 cebolla pequeña
1 ajo
1 taza de camarones
1 taza de pollo

Metodo:

Remoje palos de pasta durante 10 minutos en un recipiente. Drene el agua y dejar para más adelante.  Herve el pollo hasta cocido, pica pollo. Saltear las zanahorias, cebolla, ajo, repollo en aceite de oliva. Añada el camarón durante 5 minutos. Cocine al Fideo con poco (aceite), con cuidado moviendo al fideo.. Agregue un poco de agua del pollo y cocine el fideo durante 20 minutos. Revuelo en cubierta de salsa de soya, hierva sobre fuego lento 5 minutos. Agregue los demás ingredientes. Hecha y a comer!!!



©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

1 comment:

  1. Ooo thanks for sharing this! My hubby is Filipino, and I know he'd LOVE it if I made this.

    ReplyDelete