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Sunday, June 8, 2014

Delicious Mexican tomato Sauce for any dish

Hello All,

How are you all doing? Hope the first week of school break is a beautiful reunion of the family before summer camps begin. Be safe and enjoy, family moments are precious!

¿Cómo se está haciendo?  Espere que la primera semana de la ruptura escolar sea un reencuentro hermoso de la familia antes de que los campos de verano comiencen. ¡Esté seguro y disfrute, los momentos de la familia son preciosos!

Here is one of the most delicious Mexican tomato sauce made with fresh vegetables and spices for your table and blends with most home-made food and compliments the tacos, quesadillas, burritos, refried beans on garnaches and many more snacks, breakfast and meals.

Esta es una de la más deliciosa salsa de tomate mexicano hecha con verduras frescas y especias para tu mesa y combina con la mayoría de comidas caseros como los tacos, quesadillas, burritos, frijoles refritos en garnaches y muchos más bocadillos, desayunos y comidas.

I can remember the smell of roasted tomato and onions many days when my grandmother was doing lunch. It is a beautiful memory of the tomato being roasted on a handmade fire-hearth. It really give that extra zing to the flavor. I do it in one of the little iron skillet, it gives a nice flavor. The skin begins to break as it is toasted or roasted.

Puedo recordar el olor de tomate y cebollas asado muchos días cuando mi abuela hacía el almuerzo. Es una memoria hermosa del tomate asado en un hogar del fuego hecho a mano. Realmente da esa chispa suplementaria al sabor. Lo hago en uno del pequeño sartén de hierro, da un sabor agradable. La piel comienza a romperse ya que se tuesta o se asa.






Mexican Sauce

1 ripe tomato
1 bunch of cilantro (minced)
1/2 onion diced
1 clove garlic
Season to taste

Method

Put the tomato in a boil a pot of water for approximately 15 minutes. Cool and then, you can either use a kitchen mortar and pestle to crush the tomatoes. Wash the cilantro and minced to add to the tomatoes. Add the diced onions to the mixture. Mixed well and place in a container for future use. Add spices of your choice.




Salsa Mexicana

1 tomate maduro
1 manojo de cilantro (picado)
1/2 cebolla picada
1 diente de ajo
Condimento a gusto


Método

Poner el tomate en una olla de agua a hervir durante aproximadamente 15 minutos. Enfria y luego, puedes usar un mortero de cocina y Maja para aplastar a los tomates. Lava el cilantro y pica para agregar a los tomates. Añadir la cebolla picada a la mezcla. Mezcla bien y coloca en un recipiente para uso futuro. Añade las especias de su elección.


 ©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks
 The World Healthiest Food

2 comments:

  1. I love tomatoes! thanks for sharing

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  2. You are most welcome Candace, enjoy with all:)

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