<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://emycooksmomentos.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

Wednesday, August 8, 2012

Mexican Treat: Burritos

Hola!! Hi!!



Another day has gone by... and hope you all had a wonderful day! Today was full of pleasant surprizes and business encounters. Awesome! Well, I was remembering my family and decide to do Mexican Burrito. Remember this is a bean burrito but for meat lovers you can use ground beef and/or pork added to the ingredients. I gathered my ingredients:

Otro día ha pasado... y espero que hayan tenido un día maravilloso! Hoy estaba lleno de agradables surprizes y encuentros de negocios. Impresionante! Bueno, yo estaba recordando mi familia y decide hacer Burrito mexicano. Recuerde que esto es un burrito de frijoles pero para los amantes de la carne se pueden usar carne molida de res o cerdo añadido a los ingredientes. Recogí mis ingredientes:



Bean Burrito
Ingredients:
1 tablespoon canola oil
1 garlic clove, minced
1/2 small onion, minced
1/4 teaspoon salt
1/3 cup water
1 cup freshly cooked black beans
1/2 cup refrigerated fresh salsa (tomatoes, onions, cilantro, pepper optional - all these are blended)
6 (10-inch) flour/wheat tortillas (such as Mission)
1 cup (4 ounces) preshredded 4-cheese Mexican blend cheese
1 cups chopped tomato (about 3)
1 cups shredded romaine lettuce
6 tablespoons thinly sliced onions
1 cup sour cream
1 cup chipotle rice.

Burritos de frijolitos
Ingredientes
1 cucharada de aceite de canola
1 diente de ajo, picado
1/2 cebolla pequeña, picada
1/4 cucharadita de sal
1/3 taza de agua
1 taza de frijoles cocinada (refrito)
 1/2 taza de salsa fresca refrigerado (tomate, cebolla, cilantro, pimienta opcional - todos éstos se mezclan)
6 tortillas de harina del trigo (10 pulgadas) (por ejemplo, la misión)
1 taza (4 onzas) de queso preshredded 4-queso mezcla mexicana
1 tazas de tomate picado (3)
1 lechuga rallada tazas
6 cucharadas cebollas finamente cortadas en rodajas
1 taza de crema agria
1 taza de arroz de chipotle.


Method

Heat oil in a large nonstick skillet over medium heat. Add garlic and onion to pan; cook 1 minute or until golden, stirring frequently. Stir in salt; cook approximately 30 seconds, stirring constantly. Stir in 1/3 cup water and beans; bring to a boil. Reduce heat, and simmer 10 minutes. Partially mash bean mixture with a fork. Warm tortillas according to package directions. Spoon about 1 tablespoon bean mixture into center of each tortilla, add teaspoon chipotle rice. Top each serving with about 2 tablespoons cheese, 1 tablespoon tomato, 1 tablespoon lettuce, 1 tablespoon onions or as desire, and 1 tablespoon sour cream; roll up.

Método

Caliente el aceite en una sartén grande a fuego medio. Añade el ajo y la cebolla a la cacerola; cocinar 1 minuto o hasta que se doren, revolviendo con frecuencia. Agregue sal; Cocine aproximadamente 30 segundos, revolviendo constantemente. Agregue 1/3 taza de agua y frijoles; poner a hervir. Reduzca el calor y hierva a fuego lento 10 minutos. Mezcla de frijoles parcialmente el puré con un tenedor. Tortillas calientitas según las instrucciones del paquete. Vierta aproximadamente 1 cucharada mezcla de frijoles en el centro de cada tortilla, añade una
cucharaditael de arroz  chipotle. Cada porción con aprox. 2 cucharadas de queso, tomate 1 cucharada 1 cucharada lechuga, 1 cucharada cebolla o como deseo y 1 cucharada de crema; ruede para arriba.




Espero que les guste, buen provecho!


 ©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

No comments:

Post a Comment