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Monday, November 25, 2013

Chile con Carne #Delicious #Enjoyable #Delish #BeansHealthy

Hello all,




I hope you all had a wonderful and blessed weekend. I sure had a rather busy one with several blessed gatherings for which I am "Thankful." Hope yours was just as beautiful!

Espero que hayan tenido un fin de semana maravilloso y bendecido. Tenía una find de semana bastante ocupada con varios encuentros bendecidos por que estoy 'Agradecido'. Espero que el tuyo fue tan hermosa!

 Here we had a rather quick lunch over the weekend which we enjoyed and hope  you will enjoy just as much. This is rather quick as we normally have some form  protein. Ours is the rich superfood: beans. We enjoy beans in any shape or form. Beans and legumes are the most economical and a common food all over the world. These are typically high in fiber, calcium, and iron, beans and legumes are also a great source of protein.

Aquí tuvimos un almuerzo muy rápido en el fin de semana que disfrutamos mucho y espero que lo disfrutes tanto como nosotros. Esto es bastante rápido como normalmente tenemos algun forma de proteína. El nuestro es súper rico: frijoles. Disfrutamos de frijoles en cualquier forma o modalidad. Frijoles y legumbres son las más económicas y un alimento común en todo el mundo. Estos son típicamente altos en fibra, calcio y hierro, frijoles y las legumbres son también una gran fuente de proteína.

Sharing some interesting information with you. Did you know that a cup of  Boiled Black Beans (Frijoles Negros) is 227 calories and a cup of  Boiled Kidney Beans is 225 calories. To find out about other types have a  look at Health·Alicious·Ness .com webpage.

Aqui compartire información interesante con ustedes. ¿Sabías que una taza de frijoles negros cocidos es 227 calorías y una taza de las habas de riñón hervido es 225 calorías? Para averiguar sobre otros tipos de frijoles echa un vistazo al sitio web de  Health·Alicious·Ness .com .

As I was saying, we normally have some type of beans. So I would need something to add and this weekend I made myself some Chile con Carne. It has been a while and it was delicious.

Como decía, normalmente tenemos algún tipo de frijoles. Por lo tanto necesitaría algo para añadir y este fin de semana hice Chile con Carne. Ha sido un rato de no hacerlo y era delicioso.



Chile Con Carne
Ingredients


1 large onion, chopped
2 cloves garlic, finely chopped
2 tsp thyme
1 pound beef mince
1 tsp ground cumin
2 tsp paprika
1 tsp dried oregano
1 fresh tomatoes chopped
1 can tututtoroso chopped tomatoes
1 pk beef stock
3 tbsp tomato puree
1 tsp cinnamon 
1 bay leaf 
Olive oil
1 can kidney beans or 2 cups home-cooked beans
Salt 
Handful of chives, chopped
1 pk sour cream
2 cups rice

Method 
Saute the onion, garlic, chilli and thyme in 2 tablespoons oil in a large saucepan. Next brown the mince in a separate pan over moderate heat in a little oil. Add the dried spices to the onion mixture and cook until they release their aroma. Then stir in the beef and mix well. Add the tomatoes and leave to cook for about 4 - 5 minutes. Pour in the stock and stir in tomato puree to taste. Drop the cinnamon and bay leaf, bring to the boil and leave to simmer.

As soon as the sauce is beginning to thicken, add the kidney beans and leave to cook for another 5-10 minutes. Check to taste. Stir in the chives with sour cream. Spoon the chilli onto the center of rice, add the sour cream and chives on top.




Chile Con Carne
Ingredientes

1 cebolla grande, picada
2 dientes de ajo, finamente picado
2 cucharadita de tomillo
1 libra carne de vacuno picada
1 cucharadita de comino molido
2 cucharaditas de pimentón
 1 cucharadita de
orégano seca
1 tomate fresco picado
1 lata de tomates de tututtoroso picado
1 paquete de caldo de carne de res 

3 cucharadas de pasta de tomate
1 cucharadita de canela
1 hoja de laurel
Aceite de oliva
1 lata de frijoles o
2 tazas frijoles casera
Sal
Puñado de cebollín, picados
2 tazas de arroz

Método

Sofría la cebolla, ajo, guindilla y tomillo en aceite en una sartén grande. Luego dora la carne picada en un recipiente aparte fuego moderado en un poco de aceite. Añadir las especias secas a la mezcla de cebolla y cocine hasta que suelten su aroma. Luego añada la carne y mezcle bien. Agregue los tomates y deja cocer durante unos 4-5 minutos. Vierta el caldo y agregue el puré de tomate al gusto. Ponga la hoja de canela y Bahía, lleva a ebullición y deja cocer a fuego lento.

Tan pronto como la salsa empieza a espesar, agregue los frijoles y dejar cocer durante otros 5-10 minutos. Consulte a su gusto. Añada el cebollino con crema agria. Los chiles de la cuchara en el centro del arroz, agrega la crema agria y cebollines en la parte superior.


We enjoy this meal as it is economical and easy to make. we hope you enjoy as much as we do and have a great day!

Nos gusta esta comida, ademas es económico y fácil de hacer. Esperamos que disfrute tanto como nosotros y que tenga un buen día!

©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

11 comments:

  1. I am so down with this! Looks really good... bookmarked!

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    1. Thanks Kung Phoo, it always is, enjoy!

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  2. Mmm, your recipe for chile con carne looks delicious! It would work well in the slow cooker!

    Jenna Em

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    Replies
    1. Hi Sny,

      Yes I am sure it would do well in a slow cooker but it does not take long if you have the beans done:)

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  3. That looks so yummy and hearty.

    Michelle F.

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  4. Love Chili con carne! We just had chili the other day. It is one of the best meals for cold weather!

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  5. Mmmm! I love beans. This looks like a great dish!

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  6. I love chile con carne, it's one of my hubby's favorites. And I see it's not as fattening as I thought :)

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  7. ¡Esto se ve absolutamente delicioso! Tengo que decir que nunca en mi vida he hecho chili con carne. Es más un plato Centro Americano que de América de Sur. Pero me encanta comerlo aún así :)
    Gracias por la recete, le puse un pin y voy a tratarde hacerlo en la casa. Ojalá me salga igual de deliciosa que en la fotos. Abrazos y que ¡Dios te bendiga!

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  8. That looks delicious. Thanks so much for sharing the recipe.

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