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Monday, March 18, 2013

Gambas al ajillo~ Shrimp in Garlic #Tapas

Hello, hello, hello,




Hope you are all doing well. Are you on Spring break, where are you? In Florida, Spring break is almost here but not quite yet!

Espero que todos está haciendo bien. Estás de vacaciones de primavera, ¿dónde estás? En Florida, Spring break es casi aquí pero aun no!

I remember a few years ago when we were in Santiago, we went to eat tapas and we got some of Shrimp in Garlic, it was delicious, so yummy!!

Recuerdo que hace unos años cuando estábamos en Santiago, nos fuimos a comer tapas y conseguimos algunos de Camarones al Ajillo, estaba delicioso, tan riquisimo.

Another mother-in-law's receipts.

Otro receta de la suegra.

Shrimp in Garlic

Ingredients

1 lb shrimp
4 large cloves of garlic, finely minced
1 tsp paprika
2-3 oz dry sherry
4 oz virgin olive oil
3 tsp chopped fresh parsley
1 lemon for juice
1 fresh baguette, sliced

Method
I would put all the shrimp, garlic, sherry, olive oil and lemon in a big pyrex dish and leave it for an hour or  two.

In a pan or heavy frying pan, over medium heat then to high heat.   Stir well, then sauté, stirring briskly until the shrimp turn pink and curl – about 3 minutes. Remove from heat and transfer shrimp or serve right from the pan. Season to taste with rock salt. Sprinkle with parsley. Serve with fresh bread.



Gambas al ajillo
Ingredientes

1 libra de camarones
4 dientes grandes de ajo, finamente picado
1 cucharadita de pimentón
2-3 oz de Jerez seco)
4 oz aceite de oliva virgen
3 cucharaditas picado perejil fresco
1 limón para zumo
1 baguette fresco, cortado

Metodo


Ponga todo el camarón, pimienta roja, ajo, jerez, aceite de oliva y limón en un plato del pyrex grande y déjelo durante una hora o dos.


En una cazuela sauté o sarten pesado, sobre calor medio a alta temperatura. Muévase bien, entonces sauté, moviéndose hasta que los camarones se hagan rosados y rizo – aproximadamente 3 minutos. Quite del calor y transfiera el camarón o sirva directamente de la cazuela. Sazona con sal y pimienta. Rocíe del perejil. Sirva con el pan fresco.

This was of course quite delicious, we ate it Saturday night for supper, only Shrimp in garlic and some slices of baguette. Yummy, yummy for my tummy.

Esto por supuesto fue absolutamente delicioso, que lo comimos el sabado por la noche para la cena, sólo camarones al ajillo y algunas rebanadas de baguette. Yummy, yummy para mi panza.

©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

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