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Monday, January 14, 2013

Flan a la Española - Spanish Flan #Deliciousdessert #Healthy




Hello All,
Hope you all had a fantastic weekend. Are you all writing the date correctly, 2013?

Hola a todos,

Espero que todos pasamos un fin de semana fantástico.¿Está escribiendo correctamente la fecha de 2013?

I will share my Spanish flan recipe, sure hope you enjoy as well as we all did at my home.

Voy a compartir mi receta de flan española, espero que lo disfruten como todo nosotros  en mi casa.



Ingredients

Flan

1/2 cup sugar
 6 eggs
 3 cups milk
 1/2 cup sugar
 1 1/2 teaspoons vanilla
 1 teaspoon orange rind

Method:

  Heat 1/2 cup sugar in a heavy skillet or saucepan, stirring constantly until it melts and turns a dark golden color. Remove from heat and immediately pour into a container, swish it around so it evenly coats the bottom of the container. In a large mixing bowl, lightly beat the eggs. Stir in milk, 1/2 cup sugar, vanilla and orange rind. Place caramel coated container in another pan and place on an oven rack.  Pour egg mixture into the container and pour the hottest tap water possible around the container to a depth of 1 inch. Bake at 325 fahrenheit for close to l hour or until a knife comes out clean.  Cool flan on a wire rack. Chill for at least 4 hours. To take out the flan loosen edges with a spatula, slip spatula down the sides to let release from the side of the container. Place the serving platter over the mold and flip to allow the flan to slip onto the platter. Spoon the caramel that may remain in the mold on top of the flan.   




This is your piece, enjoy!  Esto es su pedacito, buen provecho!





Ingredients

Flan Española

1/2 cup sugar
 6 eggs
 3 cups milk
 1/2 cup sugar
 1 1/2 teaspoons vanilla
 1 teaspoon orange rind

Method:

Caliente 1/2 taza de azúcar en un sartén pesado o sartén, revolviendo constantemente hasta que se derrite y se vuelve de un color dorado oscuro. Retira del fuego y vierta inmediatamente en un recipiente, agítelo alrededor así que cubre uniformemente el fondo del recipiente. En un recipiente grande, batir ligeramente los huevos. Agregue la leche, la 1/2 taza de azúcar, la vainilla y la cáscara de naranja. Coloque el recipiente recubierto de caramelo en otro recipiente y coloque sobre una rejilla del horno. Vierta la mezcla de huevo en el recipiente y vierta el agua más caliente posible alrededor del envase a una profundidad de 1 pulgada. Hornear a 325F por cerca de una hora o hasta que un cuchillo salga limpio. Flan enfriar en una rejilla de alambre. Enfriar durante al menos 3 1/2 horas. Para sacar el flan Afloje los bordes con una espátula, espátula de deslizamiento hacia abajo de los lados para que el aire. Coloque el plato sobre el molde y voltear para permitir que el flan se deslice sobre el plato. Vierta el caramelo que pueda quedar en el molde sobre el flan.

Espero que les gusta!! Me avisas!

©Maricela, All Rights Reserved. Written for: Emy Cooks

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